El Clásico tuo jälleen kevään mukanaan

26.03.2017

Muistan vielä kirkkaasti syystalven, kun aamulla menin yliopistolle pimeässä ja päivän jälkeen talsin kotia kohti pimeässä jälleen. Lapin talven jälkeen onkin aina yhtä vaikea orientoitua siihen, että tälläkin hetkellä kello on varttia vaille kuusi ja aurinko paistaa liki pilvettömältä taivaalta.

Mitä talvesta jäi käteen? Läjä räsitehtäviä, muutama luentopäiväkirja, pari esseetä jollekkin kurssille, johon et ole varma oletko edes ilmoittautunut ja kauhea laiskuusmorkkis. Onneksi ensi keskiviikkona pääsee ainakin hetkeksi unohtamaan kouluhommat ja nauttimaan auringon paisteesta yhteisessä hengessä ja suhteellisen hyvässä seurassa, nimittäin Lapikkaan perinteinen El Clásico saapuu jälleen, ja tämä jos mikä on jo takuuvarma kevään merkki.

El Clásico on perinteisesti ollut fuksien juhlaa, ja vanhemmat vuosikurssit ovat viimeistään tässä vaiheessa joutunut siirtämään valtikkaa nuoremmille, mutta kuinka käy tänä vuonna? Viime vuoden finaalissa seniorit pitivät fukseja jännityksessä aivan ottelun viime hetkille asti, mutta joko tänä vuonna koittaa se hetki, kun fuksit lyödään El Clásicossa?

Tapahtumaan haetaan tänä vuonna tuoreutta vaihtamalla peliväline jumppapalloon, kuten Savonlinnan Talvipäivistä opittiin, niin tämähän passaa lapikaslaisille enemmän kuin hyvin. Talvipäivien joukkueessa oli erinomainen sekoitus kokemusta ja nuoruutta, joten norsupallon salat on hallussa useilla, eikä fuksien vahva jalkapallotausta välttämättä korosta eroja enään niin paljoa, sillä hankinorsufutiksessa pääosaa näyttelee lähinnä fyysisyys ja kyky "potkia se pallo v***uun sieltä omista".

Itse ainakin lykkään koulutehtäviä jälleen yhdellä päivällä ja nautin auringosta, sekä yritän saada kesän ensimmäiset pisamat naamaan hangesta heijastavalla valolla. Voiton juhlat tai tappion itkut koetaan Punapippurissa jälleen kerran, ja tämän myötä Lapikkaan sporttivuosi alkaakin olla paketissa. Ota sinäkin kaverit messiin, laita haalareita tiukemmalle ja tule mukaan nauttimaan ulkoilmasta!