Hallitus – Miksi helvetissä tulisin?

22.11.2016

Sanomattakin on selvää, Lapikkaalla on ollut uskomattoman skeida vuosi. Kuka olisi voinut uskoa, että vuosi 2016 voisi viedä kokonaisen ainejärjestön kuilun partaalle? En minä ainakaan. En olisi koskaan uskonut ensimmäisen hallituskauteni olevan tällainen sekametelisoppa. Niin se vain oli. Tässä vaiheessa olisi helppo lyödä hanskat tiskiin, jättää koko paska taakse ja painattaa kaasu pohjaan jättäen jälkeensä vain perävalot. Mutta ei, ensi kausi häämöttää nurkan takana and I'm in!

Isäni tapaa aina sanoa, että elämä lyö lapiolla päähän niin paljon kuin kerkeää, ja siltä totisesti tämä vuosi on tuntunut. Vaikeuksista huolimatta en kadu hetkeäkään, että hyppäsin hallituksen kelkkaan. Voin rehellisesti myöntää tunteneeni ulkopuolisuutta liittyessäni porukkaan. En ollut oikeastaan tehnyt mitään hommaa, missä pääsisin vaikuttamaan ja olin lähinnä kassalla koko ajan ensimmäiset kuukaudet. Siis oikeasti, hyvä, jos tiesin kokousten päivämäärät tai mihin ainejärjestöön kuuluin.

Kuukausien kuluessa olen päässyt ujuttautumaan sisälle ainejärjestötoimintaan, ja olen alkanut nauttia hallituksen hommista. Lerpake on tarjonnut juuri meikäläiselle sopivan palan kakkua, ei liikaa vastuuta, mutta pientä puuhasteltavaa löytyy. Ympärillä olevista hallitustyypeistä on muodostunut kaverijoukko, joka on ollut valmiina taisteluun Lapikkaan säilymisen vuoksi. Äläkä sinä huoli, vanhat virheet eivät kaadu uuden hallituksen niskaan!

Hallitukseen liittyminen ei tarkoita hullua työmäärää, yötä päivää ahdistumista tai sitä, ettei aika enää riittäisi yhtään mihinkään. Hallitukseen liittyminen tarkoittaa sitä, että sinä pääset vaikuttamaan meidän ainejärjestössä tapahtuvaan toimintaan ja pääset päättämään, mitä tehdään ja milloin tehdään. Se tarjoaa kanavan, jossa pystyt vaikuttamaan ja kehittämään asioita eteenpäin. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja luomaan tätä kautta kontakteja opiskeluja sekä työelämää varten. Sinun ei tarvitse tietää kaikesta kaikkea, tai lähinnä yhtään mitään, jos sisälläsi sykkii sydän Lapikkaalle ja halu vaikuttaa asioihin.

Henkilökohtaisesti suosittelen, että lyöttäydyt meidän vanhojen jäärien sekaan rohkeasti. Hallitus tarvitsee aina tuoreita mielipiteitä ja näkökulmia, jotta voimme kehittää toimintaa parempaan suuntaan. Jos kuitenkin tuntuu, että hallitukseen liittyminen on liian raskasta, mutta haluaisit silti osallistua toimintaan, niin sekin onnistuu. Voit lähteä vapaaehtoiseksi toimijaksi, joka voi auttaa esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä tai Lerpakkeen sisällön tuottamisessa. Nyt on mahis, jota ei kandee ohittaa! Join us and together we can rule the galaxy.