Hiihtoloman jälkeinen what, where and when?

10.03.2017

Noniin, hiihtoloma alkaa olla loppuun vietetty ja on aika palata ihaniin opiskelijan elämän askareisiin. Tällä en tietysti tarkoita päivien laskemista perjantaita kohti vaan, ikävä kyllä, tylsääkin tylsempiä töitä. Allekirjoittaneella ainakin on tulossa tenttejä ihan muillekin jaettavaksi. No onneksi meille on luvassa ainakin muutama mahdollisuus karata arjesta näin hiihtoloman jälkeen.

Aloitetaanpa vierailulla: tulevana maanantaina, 13.3, teillä on mahdollisuus tavata SOOLin edustaja Marjut Lehtonen klo 12-14 yliopiston pääaulassa. Eli jos teillä on jotakin kysyttävää SOOLin suhteen niin eikun vain tapaamaan Marjuttaa! Samalla häneltä voi kysyä tulevista kunnallisvaaleista ja kuinka SOOL on panostanut toteuttamaan kuntavaali tavoitteensa.

Kunnallisvaaleista puheen ollen muistakaa, että teillä on äänioikeus joten käyttäkää sitä! En sano, että ketä äänestää mutta tutkikaa esimerkiksi Ylen vaalikonetta käyttämällä mahdollisia ehdokkaita ja pitäkää korvat höröllä erityisesti asioihin jotka koskevat meitä sekä opiskelijoina että tulevina opettajina. Äänestämällä voit kuitenkin vaikuttaa siihen kuinka asiat tulevat tapahtumaan Rovaniemellä.

Tulevana maanantaina avautuu myös tuutorihaku ensi syksylle; eli kaikille niille jotka ovat kiinnostuneita ohjaamaan seuraavia fukseja niin nyt olisi aika päättää tämä asia ja laittaa hakemukset valmiiksi. Tänä vuonna tuutorihaku toteutetaan sähköisesti joten homma on yksinkertaista, helppoa ja nopeaa! Lyy on lisäksi uutisoinut, että yliopiston vararehtori Katriina Määttä on esittämässä tiedekunnille hanketta jonka tavoitteena olisi antaa tulevaisuudessa tuutoreille myös kaksi opintopistettä rahallisen palkkion lisäksi.

Haku siis alkaa 13.3 ja päättyy 28.3 jonka jälkeen KTK:n tuutoreiden koulutus alkaa 26.4!

Näin loppuun haluaisin muistuttaa Half Moonin tulevista mahtavista konserteista. Jo seuraavana lauantaina 18.3 Michael Monroe tulee esiintymään klubilla ja sitä seuraavana lauantaina 25.3 lavalle astuu Antti Tuisku. Joten jos jompaan kumpaan kiinnostaa mennä niin kannattaa hakea ennakkolippuja Kansan Pubista (Kansankatu 15) ennen kuin kaikki paikat ovat jo menneet.

Toivottavasti ainakin näillä pääsee hyvään alkuun. Parasta onnea tuleviin haasteisiin ja pitäkää pää pystyssä!