Jälkimeininkejä: Pönttärit 2017

08.09.2017

Pönttärit. Legendaariset pönttärit.


Jälleen kerran Lapikkaan kansa kokoontui maanantaina 4.9 rakastetun yliopistomme patsaiden ja portaiden juurille nauttimaan kotiviiniä ystävällisissä tunnelmissa. Kuten aina, kokoonpano koostui yhtälailla innokkaista fukseista että vanhoista konkariopiskelijoista pönttärien tradition mukaisesti. Sosialisoinnin yhteydessä saimmekin nauttia puna- ja valkoviiniä, jotka tänä vuonna oli valmistanut hallituksen oma Master Brewer Pekka Laurila. Viinin virratessa sai hyvinkin kuulla tervehdyksiä, kun vanhat ystävät tapasivat jälleen kerran tai kun kaveriporukka nauroi muuten vaan jäätelöä nautiskellen.


Kaikeksi onneksi, vaikkakin syyskuu onkin jo alkanut, saimme pönttäreissä nauttia lämpimien tunnelmien lisäksi myöskin hienosta, aurinkoisesta säästä. Vaikeata onkin ajatella, että mitä todennäköisemmin jo muutaman viikon päästä ankeuttajat tulevat valtaamaan taas Rovaniemen ja kiroavat meidät syksyiseen kohmeuteen. Lopulta, kun aurinko alkoi siirtyä horisontin taa ja viinipöntöt teipattiin kiinni, alkoi todellinen kansainvaellus kun yliopiston edustalta alettiin siirtymään kohti Wiljamia.


Wiljamissa ohjelmassa oli perinteitä kunnioittaen Fuksilaulu, ja oli ilo huomata että kirjo oli laaja tänäkin vuonna. Myös ainejärjestön illanviettojen katkeransuloisin skaba saatiin pelailtua, eli kyseessähän oli luonnollisesti Kolikolla Viinaa-kilpailu, ja voiton hedelmät korjattiin talteen heti paikan päällä.


Kaiken kaikkiaan lukuvuosi on nyt polkaistu ryminällä käyntiin, ja aamuisia katseita yliopistolla katsellessa eräs Bobi (nimi ei muutettu) tiivisti asian erinomaisesti:


"Hyvä ottaa heti alkuun löysät pois."


Niinpä.