Lapikas on The Route 55

17.05.2016

Weboodi ilmoittaa meikäläiselle, että pisteitä on kertynyt 45 noppaa. Mahtavaa, Kela on jälleen tyytyväinen toimintaani, nyt ei tarvitse enää hikoilla. Kirjaudun Facebookiin, jossa feedistä pärähtää silmille The Route 55. Mikä hiivatti tämä taas on?

Pieni rillipäinen sisäinen minäni kiinnostuu tästä. Nörtti mikä nörtti. Haluan tietää hieman lisää. Klikkaan auki ja eteeni avautuu taas joku kampanja. Siinä yritetään kannustaa kerämään 55 noppaa per vuosi. Miksi hemmetissä? 45 noppaa riittää Kelalle, miksei muillekin!

Juttu jatkuu: Koulutuksista leikataan koko ajan ja pienit yksiköt ovat vaarassa. Leikkaukset heikentävät opetuksen laatua, vähentävät tiloja eikä yliopiston asema ole taattu. MITÄ?!! Minun yliopistoanihan te ette vie! S**T**A! Voiko meikäläinen jotenkin auttaa?

Ilmeisesti voin. Yliopiston rahoituksesta 12 prosenttia tulee 55 op tai yli suorittaneista opiskelijoista eli käytännössä n 6000e/55op. Rahoitus on suhteessa muihin yliopistoihin, esim. jos oululaisista suhteessa enemmän suorittaa 55op tai yli, niin he saavat enemmän rahaa mitä Lapin yliopisto. Pirhanan oululaiset! I WILL FIGHT FOR THIS!

Lyy on järjestänyt kampanjan nimikkeellä The Route 55. Jos rahaa tulee, niin ne panostetaan suoraan opetukseen, palautteiden ehdotuksia kuunnellaan. Ja jos Lapikas kerää noppia suhteessa eniten muihin ainejärjestöihin verrattuna, niin Lapikas saa vielä mukavan summan rahaa.

I'm ready for this! Pääsen kilpailemaan muita yliopistoja kuin ainejärjestöjä vastaan! Podopoppooopoom I'm loving it. Kuvittele mielessäsi Mäggärin tunnari. Tuolta se minusta kuulostaa.

Mutta vielä mieltäni kalvaa, millä tavalla meikää autetaan saamaan pisteitä? Esimerkiksi järjestetään lukupiirejä ja rakennetaan tenttipankki eli toisin sanoen tenttikysymykset talteen ja yhteen paikkaan. Mua oikeasti jelpattais! Mageeta!

Meikäläinen on valmis astelemaan 55 nopan tiellä! Kyssäri kuulukin: Oletko sinä valmis?