Lapikkaan 42. vuosijuhlat

14.11.2017

Lapin yliopistoakin vanhempi ainejärjestömme Lapikas täyttää 42 vuotta! Lapikaslaiset kerääntyvätkin juhlimaan tätä merkkipäivää 18.11. legendaariseen paikalliseen tanssiravintolaan, Valdemariin.


Itse allekirjoittanut on osallistunut Lapikkaan vuosijuhlille kahdesti. Vuonna 2015 innokkaana fuksina katselin suu pyöreänä 40. vuosijuhlan ällistyttävän koreaa tunnelmaa, ja viime vuonna taas asettelin pahvilautasia juhlavieraille Toipparissa. Uskonkin nähneeni vuosijuhlien materialistiset ääripäät kahden viime vuoden aikana.


Kontrastia on hyvin vaikea käsittää, ellei ollut itse paikalla. Itse olin aivan puhtaasti osallistujan roolissa Korundin vuosijuhlissa kaksi vuotta sitten, ja vuosijuhlien oikeasti juhlallinen tunnelma oli älyttömän käsin kosketeltava. Oli puheita, maljoja, ja aivan täysillä soittava livebändi. Viime vuonna rakas Lapikas painoi juhlat kovalla säästöliekillä, ja kaikki ruoat ja koristeet olivat talkoolaisten itse valmistamia, mutta toisaalta tällainen "säälivujujen" omintakeinen meininki sai juhlakansan syttymään tosissaan. Jopa pukukoodin tiukkuudesta oltiin säästetty, ja rennompi tunnelma avasi oven täysin erilaisille, mutta yhtälailla nautinnolliselle juhlalle. Itsellä onkin kerennyt karttua ikuisia muistoja jo näiden kahden vuoden aikana, ja harkitsenkin jo vakavasti venyttäväni opintoja viidellä vuodella jotta pääsen juhlimaan lapikaslaisten kanssa vielä pitkälle tulevaisuuteen.


Lauantaina kekkereissä nähdäänkin laaja kirjo eri vuosikurssien opiskelijoita, ja ennakkoilmottautuminen olikin valtava menestys. Seuraavassa erään ännännen vuoden opiskelijan mietteitä ja muistoja Lapikkaan vuosijuhlista:


"Oma lemppari vujuilla on ku saadaan laittaa parhaat päälle ja nauttia kanssaihmisten seurasta. Yks muisto tulee mieleen: nestemäistä rohkeutta nauttineena rullasin pyörällä puku päällä Rovaniemen yössä pitkin jäisiä katuja ja vaimo istui jopparilla. Kuin ihmeen kaupalla selvittiin himaan, mutta näin jälkeenpäin mietittynä oli ehkä typerin idea pitkiin aikoihin. Ottaen huomioon että ajoin talvella fillarilla ekaa kertaa vasta Rollossa. Kyllä, Pohjanmaan poika oli elänyt kuplamuovissa pitkään."


- Lasse (nimi muutettu)


Tänä vuonna Lapikas tekeekin jälleen paluun isoille areenoille. Vujutoimikuntamme on ennätyssuuri, mikä kertoo selkeästi omaa kieltään Lapikaslaisten innosta järjestää hyvät juhlat, ja Valdemarin henkilökunnan kanssa on ollut erittäin helppo järjestää tapahtumaa. Itse miljöö on jo itselle tullut tutuksi vuosien saatossa, ja pakko sanoa ettei Valdemari ole pettänyt kertaakaan. Siellä olen kokenut laskiaisen koko riemussaan, juhannustanssit huhtikuussa, sekä lukuisat ja lukuisat piknikit. Valdemarin tunnelmallisella lavalla nähdään myös tänä vuonna actionia, sillä Lapin toiseksi kovin coverpumppu JKT tulee päättämään illan juhlallisuudet ja antaa jokaiselle tilaisuuden antautua tanssivaistojensa vietäväksi!


Toivottavasti nähdäänkin taas kaikki isolla joukolla ensi lauantaina, ja tehdään näistäkin vuosijuhlista ikimuistoiset kaikille osallistujille!