Lapikkaan El Clasico 18.3.

11.04.2016

Lapikkaan perinteinen hankifutisturnaus El Clasico taisteltiin perjantaina 18.3. Susivoudin kentällä. Tämän vuoden uusi piirre oli Lastu ry:n ja ESN:n osallistuminen turnaukseen. Turnauksen ohjelmassa oli viiden joukkueen runkosarja, josta neljä parasta selviytyi pudotuspeleihin. Turnaus oli varsin tasainen, mutta fuksien joukkue FC Pöhinä dominoi runkosarjaa päätöskierrosta lukuunottamatta, jolloin Lapikkaan vanhempien oppilaiden sekajoukkue onnistui kairaamaan niukan voiton. Suurin yllätys runkosarjassa nähtiin, kun hallitseva mestari, Lapikkaan toinen vuosikurssi, kärsi harjoittelun aiheuttamasta väsymyksestä ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Pudotuspeleissä runkosarjan voittaja kuritti urheasti taistellutta Lastu ry:tä välierissä ja eteni vasttuttamattomasti finaaleihin. Toisessa välierässä Lapikkaan sekajoukkue voitti myös urheasti taistelleet ESN vaihto-opiskelijat. ESN:n suorituksen arvoa nostaa fakta, että joukkue oli valmistautunut pelaamaan jalkapalloa sisätiloissa.

Finaalissa näin ollen taistelivat Lapikkaan fuksien FC Pöhinä ja vanhempien opiskelijoiden Sekajoukkue. Peli oli tasaista taistelua alusta asti. Rangaistuspotkukilpailu näytti väistämättömältä, kunnes muutama minuutti ennen pelin loppua Tommi Nissilä teki ottelun avausmaalin kuvankauniilla yksilösuorituksella. Ottelun lopussa Sekajoukkue haki vimmatusti tasoitusta, mutta kiri katkesi, kun FC Pöhinän sääntöjen rajamailla koko turnauksen sikaillut Santeri Partanen tahallisesti ja törkeästi rikkoi Sekajoukkueen tähtipelaaja Eevi Massista. Tämän välikohtauksen aiheuttaman loukkaantumisen murtamana Sekajoukkue ei pystynyt enää tasoitukseen ja näin FC Pöhinä otti lyhyen historiansa ensimmäisen mestaruuden El Clasicossa ja lähtee sen vuoksi ennakkosuosikkina seuraaviin turnauksiin.