16/2022 - Luota Lapeen    part. 4

20.04.2022

Luota Lapeen -palstalla Lape vastaa lapikaslaisia askarruttaviin kysymyksiin. Voit esittää kysymyksen Lapelle anonyymisti https://padlet.com/lapikasry/luotalapeen

Onko Lapella kevättä rinnassa?

Kyllä tässä aurinkoisista päivistä nauttiessa ja lumen sulaessa kevät on löytänyt tiensä myös Lapen rintaan.

TP Kannattaako omat juomat ostaa jo Rovaniemeltä, vai onko Joensuussa aikaa/mahdollisuus poiketa juoma-/ruokaostoksilla?

Suosittelen, että jonkin verran on varustautunut jo Rovaniemeltä lähtiessä ainakin perjantaita ajatellen, mutta varmasti Joensuussakin löytyy lauantaina aikaa käydä täydentämässä omia varastojaan.

Miten selvitä keväästä?

Keväästähän selviää oikein mallikkaasti, kun ei stressaa liikaa, nauttii auringosta ja siitä, että maailma herää taas henkiin. Lisäyksenä, että jos tällä viitataan nimenomaan opiskelun tuomaan kevätstressiin niin siltikään hätä ei ole tämän näköinen. Hoitaa kouluhommat paloissa yksi asia kerrallaan, niin johan alkaa hiljalleen hommat sujumaan.

Miten saa takaisin sosiaalisen asemansa Lapikkaassa, jonka menettää kun ei lähde Talvipäiville?

Henkilökohtaisesti en usko, että asemasi saisi mitään murska iskua, jos et lähde Talvipäiville, mutta jos itse koet asian vaikuttavan tähän niin sosiaalisen aseman takaisin saaminen ei ole sen suurempi homma. Sillä vaikka tuntuukin, että asema horjuu, kun ei TP:lle lähde niin hätä ei ole tämän näköinen. Osallistut sitten vappurientoihin tai muihin menoihin halusi mukaan ja nouset sitten Feeniks-linnun lailla.

TP Perjantain ohjelmassa klo 17-20 on ruokailu. Onko meille siis järjestetty ruokailu vai tarkoittaako tämä vain oman ajan varaamista syömiselle?

Ruokailu kuuluu Talvipäivät-lippuun ja ruokailuun on tullut ilmoittautua lipun ostamisen yhteydessä (todennäköisesti siis lipun ostaessa on siihen myös ottanut osaksi ruokailun). Ruokailu on siis järjestetty eli ei tarvitse itse lähteä metsästämään Joensuun luonnosta ruokaa, jos ei niin välttämättä itse halua.

Miten selvitä vapusta?

Vapun aikana kannattaa ehdottomasti muistaa vedenjuomisen tärkeys sekä myös kunnon ravinto. On myös suotavaa saada myös nukuttua, että jaksaa nauttia täysin siemauksin vapun meiningeistä ja tunnelmasta. Vappu voi olla rankka koettelemus ja testata opiskelijan kestävyyttä vaativissa olosuhteissa, mutta jokainen itse asettaa itsellensä omat tavoitteensa. Joten ole armollinen itsellesi.

Miten selvitä elämästä?

Tässäpä on laitettu nyt Lapella haastetta näin kysymyksen muodossa. Kannattaa elää hetki ja päivä kerrallaan. Nauttia elämän hetkistä ja arvosta kaikkia niitä asioita, mitä elämä eteen tuo. Ei kannata myöskään ottaa elämään liian vakavasti. Tee virheitä ja opi virheistä. Tavoittele unelmiasi ja luota itseesi.

Missä tapahtumissa haalareita käytetään?

Haalareita käytetään lähtökohtaisesti jokaisissa yliopiston tapahtumissa, jos ei toisin mainita.

Heippuu Lape! Voinkohan suorittaa kaikki loput maisterinvaiheen opinnot etänä? 😊

Helou! Suosittelen kääntymään tässä asiassa yliopistolla oman tiedekunnan opintopäällikön puoleen ja tiedustella häneltä asiaa. Tai vaihtoehtoisesti maisterivaiheen kurssien pitäjiltä voi varmasti myös tiedustella asiaa. Itse en tässä asiassa vielä ekspertti ole, joten en halua lähteä neuvomaan väärin. 

- Lape