Oppilaiden mielikuvat hyvästä opettajasta

12.04.2016

Hyvä opettaja pyyhkii taulun oikeaoppisesti ylhäältä alas ja sammuttaa tauluvalot, kun projektoria käytetään. Eräässä oppaassa sanottiin, että vasemmalta oikealle pyyhkiminen saattaa aiheuttaa lasten mielestä koomista pyllyn keikkumista (ota selvää), joten varuillaan saa olla.

No mutta tämähän on vain vanhoista ope oppaista poimittua. Mikä olisi oikeasti oppilaiden mielestä hyvä opettaja?

Mikä on hyvä opettaja on hyvä kysymys. Onko se taito opettaa, taito kasvattaa? Onko hyvän opettajan hyvä olla autoritäärinen luokan hirmuhallitsija vai hippikommuunin johtaja jossa kukaan ei ole koskaan väärässä ja kaikilla on aina kivaa?

Jos minulta kysytään, niin lapset ovat kuin koiranpentuja, joilla täytyy olla tiukka kuri. Vapauksia tulee sitä mukaan kun opitaan talon tavoille ja sisäsiistiksi. Koulussa opiskeleva Subjekti A sanoi, että Ana-ope oli kiva kun se antoi tehdä mitä vaan. No rakas Akseli, eikun siis Subjekti A, ehkä Ana-ope oli ihan syvältä opettajana ja ihmisenä. Behaviorismi kunniaan ja häpeäpaaluun kaikki, jotka toisin ajattelee. Lapset kyllä oppii olemaan tekemättä typeryyksiä, kun asioilla on seuraamuksia. Mitä tapahtui rangaistukselle ja palkitsemiselle? Sitä katsottiin vanhanaikaiseksi ja julmaksi, mutta me olemme eläimiä ja eläimiä on opetettava.

Mikä tässä nyt sitten selvisi? Lapset eivät tiedä mitä he tarvitsevat ja haluavat. Kaikki lähtee kamalasta valittamisesta. Kun meikä jäbä oli Jenkeissä opettamassa lapsia (#HumbleBragg), niin heidät saivat innostumaan vaikka puun ympäri juoksemisesta. Tätä kiitos lisää! Miksi Suomessa lapset ovat aina asennoituneet kaikkeen uuteen negatiivisesti? Minäpä kerron sen teille: Suomalaisesta perusvirityksestä. Kaikki uusi on perseestä ja kaikki uusi imee. Kaikki pitää tehdä niinkuin aina ennenkin ja muutos on kamalin asia, mitä Suomalaiselle voi tapahtua.

Ehkä Finnish Nightmares saisi tästä jotain näppärää loistavan pilakuvasarjansa jatkoksi. Ai sitä flippausta, mikä syntyisi, jos pilasarjan hahmo muuttuisi yhtäkkiä erinäköiseksi ja värikkääksi. "Se ei ole sama!" Ihmiset huutaisivat, vaikka vitsit olisivat sitä samaa alhaisimmalle yhteiselle nimittäjälle nauramista.

Lapsille iskostuu kotona koko pienen elämän kaikenlainen yäk ja hyi asenne. Sitten luovutetaan. Koita siinä sitten luoda intoa, kun ei osata kohdata vastoinkäymisiä. Mitä jos opittaisiin heti ensimmäisenä, että asiat ei mene yleensä niinkuin haluaa, pelkkä haluaminen ei riitä, elämä on ihan törkeän epäreilua, terveellinen ruoka ei maistu hyvälle ja jos sä haluat elämällesi muutosta, sun pitää tehdä töitä sen eteen.

Lapset eivät myöskään tunnista laatua. Katsokaa vaikka Youtuben suosituinta kanavaa PewDiePie:ta, joka on melkoinen hitti lasten ja nuorten keskuudessa. Se jäbähän on vaan sairaan ärsyttävä, kuten ne lapsetkin. On kato kivaa, kun kerrankin keskenkasvuinen setä on alentunut lasten tasolle. Mut hei hyvät PewDiePielle, jäbä perseilee ja kiljuu kameran edessä ja nostaa sitä paljon puhuttua internet rahaa.

Joten vastavalmistunut opettaja, näillä seuraavilla pääset pitkälle: Luota omaan arviointikykyysi, älä ole mulkku ja anna jokaiselle oppilaalle mahdollisuus. Näillä kauan sitten hyväksi havaituilla menetelmillä kouluissa kasvatettiin ihan mukiinmeneviä kansalaisia ennenkin, jos vaan äiti oli täyspäinen ja isä ei ollut alkoholisti. Kaikkeen sinäkään et voi vaikuttaa. Hyvä opettaja on aina poikkeuksetta myös hyvä tyyppi, pitäkää se mielessä.

Joten miksi siis lähteä korjaamaan jotain, mikä ei ole rikki? Totuushan on se, että joskus se vika on lapsissa.

- Mr Glorius A-Hole

PS. Jos luulet tekstini heijastelevan omia mielipiteitäni, olet huono siinä, mitä ikinä teetkään elääksesi. Lopeta mitä teetkään, lähde opiskelemaan ja käy sarkasmin ja huumorintajun peruskurssi HAHA101. Revi siitä huumoria.