SOOL Järjestökurssi 19.-20.3.

12.04.2016

Lapikas ry osallistui SOOLin Järjestökurssille 19.-20.3. Oulussa. Lapikasta edusti puheenjohtaja Anna Salanne, Kehy-Ymppä vastaava Lauri Laitinen, liikuntavastaava Santeri Partanen ja SOOLin aluetoimija Laura Hoisko.

Edellisillan El Clasicosta ja sen aiheuttamasta voitonhuumasta osittain väsynyt edustusryhmä lähti liikkeelle aamujunalla kohti Oulua ja suurta seikkailua. Heti alussa Rovaniemen edustus osoitti olevansa erilainen. Muut ymmärsivät ottaa istumapaikkanumerot, mutta mepä yritimme olla erilaisia! Tällä kertaa sitä ei arvostettu, mutta kaikki huomasivat Lapikkaan tulleen paikalle. Alun esittelyjen jälkeen käytiin läpi ajankohtaisia asioita SOOLissa ja opettajankoulutuksessa, sekä Siiri Nousiainen kertoi siitä kuinka tärkeää ja palkitsevaa ainejärjestötyö on.

Lounaan jälkeen oli vuorossa kaupunkisuunnistusta. Tarjolla oli monenlaisia rasteja sekä hauskanpitoa. Tehtävät olivat monenlaisia Toripolliisin koskettelusta, Oulunlinna aiheisen ääninäytelmän tekoon. Osa joukkueista myös eksyi erään paikallisen elintarvikeliikkeen tiloihin täyttämään varastojaan. Rastikilpailun tuomaristo ei ollut tässäkään tapauksessa tilanteen tasalla ja näitä joukkueita rankaistaa suuresti pienistä henkilölkohtaisisista erheistä ja joukkueet menettivät näin mahdollisuuden voittoon. Rastikierroksen jälkeen oli pienen levähdyshetken vuoro ennen illan jatkamista.

Ennen päivällistä OAJ:n hallituksen jäsen Timo Kettunen kertoi ajankohtaisia ajatuksia ja näkymiä niin koulutuspolitiikasta kuin työelämästäkin. Aiheita olivat muun muassa digiloikka, sekä Hallituksen kaavailemien päätösten mahdolliset vaikutukset opettajien tulevaisuuteen. Luennon jälkeen siirryttiin päivälliselle, jonka aikana edustajat tutustuivat muiden kaupunkien edustajiin ja huomasivat Suomen olevan sangen pieni maa ja kaikkien olevan lähes sukua keskenään. Tämän jälkeen osa siirtyi paikalliseen anniskeluravintolaan syventämään jo luotuja suhteita, sekä luomaan uusia...

Sunnuntaina aamupalan jälkeen oli ohjelmassa aamupalan jälkeen pienimuotoinen aamureippailu, jonka järjestivät huikeat SOOLin aluetoimijat. Aamupäivä kului muuten erilaisten työpajojen äärellä. Ensimmäinen työpaja keskittyi jäsenhankintaan ja jäsenistön aktiivisuuteen. Toinen paja oli jaettu kolmeen osaan, jossa painopiste oli erilaisissa hallituksen toiminnoissa. Tämän jälkeen lounaan, liittokokous infon ja päätössanojen jälkeen Lapikkaan urhea edustusryhmä lähti kotimatkalle taskut ja reput täynnä uusia ideoita ainejäsjestötoimintaan.