Sporttailua tyhjätaskulle

20.09.2016

Moni on varmaan huomannut, että opiskelijaelämän alettua harrastusmahdollisuudet saattavat kaventua, koska niin kapenee yleensä varallisuuskin. Oma pitkäaikainen harrastus ei yhtäkkiä enää sovikaan budjettiin, eikä pelkkä koulutyö ole mukavaa ajanvietettä. Itse huomasin tämän siinä, että yhtäkkiä ei enää riittänytkään varat harrastaa jääkiekkoa yhtä paljon kuin aikaisemmin ja sen jälkeen piti alkaa keksimään uudenlaisia harrastuksia, jotka budjettiin sopivatkin. Seuraavaksi muutamia vinkkejä sinulle, jolla suuria summia harrastamiseen ei ole paljoa laittaa.

Sporttipassi!

Sporttipassiin sisältyy ihan huikea määrä erilaisia harrastusmahdollisuuksia pikkurahalla, niin erilaisista palloiluvuoroista (kuten sulkapallo, koripallo, lentopallo, futsal ja perinteinen sählääminen) kuntosaliharjoitteluun ja seinäkiipeilyyn.

Omat sporttipassin lempparit on juuri sähläily, koska siinä vuoroja on runsaasti, joten se sopii erittäin hyvin omiin aikatauluihin vähintään kerran viikkoon. Toinen on sulkapalloilu, joka on yllättävän hyvää liikuntaa, mutta myös mahdollista harrastaa kaksin hyvän kaverin kanssa, jos suuremmissa joukoissa pelailu ei innosta. Olen myös kuullut, että ryhmäliikuntatunnit ovat erittäin suosittuja (näistä ei minulla kokemusta) ja tästä syystä jos mielii mukaan mahtumaan, kannattaa paikalle mennä ajoissa!

P.S! Hyvinvointiviikko on meneillään ja samalla eurolla liikkumaan kampanja, jonka turvin on helppoo ja edullista käydä kokeilemassa eri lajeja! Löytyy facesta nimellä hyvinvointiviikko vk 38

Tässä vielä linkki Rovaniemen sporttipassi tarjontaan (HOX! Sivut päivittymässä lähiaikoina):

https://www.luc.fi/Suomeksi/LUC-Sport/LUCSPORT-ETUSIVU/Rovaniemi

Uinti

Uiminen on myös edullisempaa, mikäli omaat sporttipassin, mutta ei siltikään kovin kallista. Uimisen lisäksi olen kokeillut myös mummeleitten bravuurilajia eli vesijuoksua, joka on ihan mieletöntä liikuntaa, mutta myös helppo tapa liikkua juoruilun lomassa.

Protipsinä voi sanoa, että mikäli oot aamuvirkku niin kannattaa mennä uimaan jo aamusta, kun väkeä on vähempi eikä ne himouimarit tuskastu, kun joutuvat vielä toistaiseksi heikosti eteenpäin räpiköivää opeopiskelijaa ohittelemaan tuon tuosta.

Rovaniemen kuntopolut

Rovaniemi on siitä huippupaikka, että maisemat ja maastonvaihtelut on täällä huikeat ja kaiken lisäksi ne on ihan lähellä! Tolkuttomia matkoja ei tarvitse mennä, niin jo ollaan luonnonhelmassa ihmettelemässä ja liikkua saa just sitä tahtia, kun itsestä tuntuu.

Linkki Rovaniemen kuntopoluista:

https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Liikunta-ja-vapaa-aika/Liikuntapaikat/Ulkoliikuntapaikat/Ladut-ja-kuntopolut

Pokemon go!

Tästä on tainnut moni kuulla ja osa tykkää ja osa ei, mutta tällaiselle kärpäsenpaskan kokoiselta paikkakunnalta tulleelle 90-luvun lapselle, joka on vannoutunut pokemon-fani, on Rovaniemi ihan mieletön paikka käydä vähä pokettaan. Pokestoppeja on runsaasti ja erilaisia pokemoneja ihan mieletön määrä. Jos et ole peliä kokeillut niin kokeile! Yllättävä motivaattori pidentämään normaaleita pikaisia koirankusetuslenkkejä.

Ulkojäät

Ah ulkojäät, jotka on täällä nii paljon aikaisemmin ja niin paljon pidempään, kuin etelämmässä! Ulkojäitä löytyy yllättävänkin paljon Rovaniemeltä ja tosi monien läheisyydessä on myös pukukopit. Rovaniemen mahtavat kirppistarjonnat tarjoaa myös välineet tähän harrastukseen todella edullisesti.

Linkki Rovaniemen kaukaloihin ja luistelualueisiin:

https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Liikunta-ja-vapaa-aika/Liikuntapaikat/Ulkoliikuntapaikat/Kaukalot-ja-luistelualueet

Erilaiset harrasteporukat

Jos ihan pelejä ja kilpailla haluaa, niin Rovaniemen eri seurat eri lajeissa tarjoavat myös paljon harrastepohjaisia mahdollisuuksia, joissa kuukausimaksut eivät yllä kovin suuriksi.

Linkissä Rovaniemellä toimivia urheiluseuroja:

https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Liikunta-ja-vapaa-aika/Sportisti-Roi/Urheiluseurat

Frisbeegolf

Rovaniemeltä löytyy useampikin frisbeegolfrata, joista lähin sijaitsee Ounasvaaralla. Talvisin Toramolla on toiminnassa myös talvirata, joten frisbeegolf ei ole pelkkä kesän harrastus. Santasportilta on mahdollista vuokrata tarvittavat välineet, mutta muutamaan kiekkoon sijoittaminen ei suurta lovea talouteen tee, etenkin kun ostaa käytettynä. Facebookista löytyy tähän sopivia ryhmiä, mutta myös paikallisilta kirppiksiltä voi bongata silloin tällöin kiekkoja.

Toivottavasti nää vinkit autto, jos uutta harrastusta oot ettimässä tai vaikket ois.


// Hene