Terveydestä ja tuutoreista

31.03.2017

Näin maaliskuun viimeisenä päivänä olen alkanut vasta tajuamaan kuinka helvetin nopeasti aika onkaan kulunut syksystä; monella meistä tenttejä on sekä ollut että on tulossa, kirjallisia tehtäviä on alkanut kasaantumaan, osalla on alkamassa harjoitteluja ja, ehkäpä suurimmalle osalle tärkeimpänä, vappu on lähestymässä. Tästä huolimatta olisi tärkeitä muistaa olla uuvuttamatta itseänne täysin ja antamalla levolle tärkeän sijansa.

Opiskelu-uupumus sekä opiskelu asioista murehtiminen on kuitenkin huomattavasti harvinaisempaa yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa kuten käy ilmi vasta julkaistussa Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa (KOTT) 2016. Tässä 439-sivun julkaisussa on kirjattuna ylös laajasti korkeakouluopiskelijoiden terveydentilasta fyysisestä mielenterveyteen. Julkaisussa on muutamia mielenkiintoisia huomioita jotka saattavat yllättää monia; esimerkiksi yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa useammin kuin kerran päivässä hampaansa pesevät 1.-7. vuoden opiskelijoiden keskuudessa n.75-77% ja 8. vuoden opiskelijoista ylöspäin vain 68%. Sukupuolittain naisista hampaansa useammin kuin kerran päivässä pesevät opiskelijoiden keskuudessa keskimäärin 80% kun taasen miesten keskuudessa kyseinen luku on 65%. Ei mikään pieni ero ja täytyykin kysyä miehenä kuinka tuollaiseen tilanteeseen on päästy. Saa nähdä tulisiko yliopistossa opettaa yleisiä elämänhallintataitoja.

Jos vain aikaa riittää ja halua löytyy niin kannattaa ehdottomasti käydä YTHS:n Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen sivustolla tutkimassa tutkimuksia, niiden taulukkoja sekä yhteenvetoja.

Näin asiasta kuitenkin toiseen; olen saanut tietooni, että meiltä olisi vielä muutama tuutori paikka täytettävänä. Tämä samainen tuutoripula näyttää olevan muidenkin tiedekuntien riesana mikö on johtanut tuutorihaun pidentämiseen 4.4. saakka. Joten jos sinua edes hieman kiinnostaa ajatus toimia tuutorina niin nyt olisi viimeinen mahdollisuus siihen. Klikkaa tästä niin pääset sähköiseen tuutorihaku lomakkeeseen!