Tukea, sääliä ja apua. Pelastetaan Lapikas

13.10.2016

Niin mikä ihmeen "Annoin säälistä Lapikkaalle" -kampanja? Annoin säälistä Lapikkaalle kampanja saattaa kuulostaa masentavalta, mutta kyse ei ole vain säälistä, vaan halusta auttaa. "Annoin säälistä Lapikkaalle" kuulosti hauskimmalta nimeltä mitä mieleen tuli ja siksi se valittiin kampanjan nimeksi. Oikeastaan voisi sanoa, "Anna edes säälistä".

Moni on multa kysellyt, miksi ja miten mie jaksan tätä hommaa touhottaa ja vouhottaa, vaikka vois jäädä tuleen makaamaan. Henkilökohtaisesti mulla on suuri side meidän ainejärjestöön. Ilman Lapikasta ei olisi mua. Vuonna 1984 mun molemmat vanhemmat aloitti opinnot täällä ja olivat molemmat lapikkaita. He tapasivat Lapikkaan toiminnan kautta ja olivat ensimmäisiä, jotka asuivat DAS Aapossa ja siellä saivatkin ensimmäisen lapsensa. He olivat myös ensimmäisiä, jotka hankkivat meidän päheet remppahaalarit ihan vaa rautakaupasta. Ilman Lapikasta, ei ois tavannu mun vanhemmat, eikä varmaan olis sitten minuakaan. Lapikas on mulle tosi rakas ja toivonkin teidän apua, että saadaan meidän ainejärjestö pelastettua.

Lapikas on meidän kaikkien. Se ei ole vain hallituksen, vaan se on meidän Rovaniemellä Lapin yliopistossa opiskelevien luokanopettajaopiskelijoiden suuri perhe. Nyt meidän perhe on kuitenkin pulassa ja toivotaankin teidän kaikkien apua. Avun antaminen on helppoa! Yksittäinen Lapikas (tai kuka vaan immeinen) voi auttaa pelastamaan Lapikkaan ostamalla meidän käsintehdyn uniikin "annoin säälistä Lapikkaalle" -haalarimerkin, ostamalla ennakkolipun meidän järjestämiin bileisiin tai käymällä meidän muissa tapahtumissa esim. kahvihetkillä ja maksamalla vapaaehtoisen kahvimaksun. Lisäksi on tulossa kirppistapahtuma 19.10. Mitä suurempi volyymi tähän kaikkeen saadaan, saadaan myös meidän ainejärjestö pelastettua. Tämän takia jokaisen pienikin panos ja osallistuminen ovat erityisen tärkeitä.

Mikä meidät sitten tähän tilanteeseen ajoi? Lapikas ry:n maksuvaikeudet johtuvat Talvipäivien budjetin ylittymisestä, josta tietoisena oli vain yksi hallituksen jäsen, joka ei tätä tietoa muille hallituksen jäsenille jakanut. Näin ollen emme päässeet toimimaan kuin vasta nyt, kun asia meille selvisi ja pulassakin jo oltiin. Lisäksi Lapikkaan tilillä on ilmennyt väärinkäyttöä. Näiden johdosta muutimme myös viime yleiskokouksessa hallituksemme kokoonpanoa. Asiaa hoidetaan nyt yhdessä Lyy:n ja poliisin kanssa.

Meillä on apuna Lyy ja moni muu ainejärjestö on myös apuaan meille tarjonnut. Lapikas ei ole kuollut vaan on eloisampi kuin koskaan! Vaikeina aikoina on tärkeä pitää yhtä ja toivommekin tapahtumiemme täyttyvän erityisesti sinisistä haalareista🙂

Jotta pysyt kartalla, miten voit meidän ainejärjestöä auttaa, käy tykkäämässä facebookissa Annoin säälistä Lapikkaalle -sivusta ja seuraile tapahtumia!


Tulevia tapahtumia:
Kahvihetki 5.10 klo 12-16 Kuvisluokassa
Hot for teacher -haalaribileet 5.10 klo 22.00-04.00 Half Moonissa (Mukana säälimässä TAO!)
Syysmasennuksen siirtäjäiset 12.10 klo 22.00-04.00 Half Moonissa (Mukana säälimässä Lyhty!)


Lapikkaan kirppishetki 19.10 klo 10-15 Kuvisluokassa (tästä lisäinfoo luvassa myöhemmin)


Toivottavasti nähdään tapahtumissa ja elä epäröi tulla vetäsee hihasta (tai haalarin lahkeesta) mikäli sulla on mitää asiaa mulle!

Terkuin Hene, Lapikkaan uus PJ

Kylä tästä selvitään!