Valborg

17.04.2017

Pääsiäinen oli sikäli pettymys, etten kuullut ainuttakaan hyvää munavitsiä, enkä saanut yhtäkään pajunoksaa. Kerran joku koltiainen erehtyi oven taakse pimpottamaan, mutta hiivin kuin sissi sodassa oven taakse vilkaisemaan ovisilmää vain päästääkseni poloisen yrittämään seuraavaa ovea. Onneksi ankeiden pääsiäiskelien keskellä voi jo alkaa miettimään vuoden parasta aikaa, eli Vappua. Vappu tulee jälleen nopeaa, mutta onneksi koko vuosi on ollut aikaa kasata ajatuksia ja keskittyä tulevaan.

Suomalaisen työn päivää juhlitaan virallisesti toukokuun ensimmäisenä päivänä, mutta opiskelijoilla tapahtumaan perinteisesti sisältyy hieman pidempi juhlintajakso. Lapin yliopiston Vappu starttaa tänä vuonna 21.4, ja heti kärkeen lähdetään Vesibussiin kiertämään kaikki syrjäisimmätkin kuppilat aina Korkalovaaran Wanhasta Mestarista Ounasmetsän Huppeliin asti, unohtamatta siltikään Nivavaaran legendaarista Nallen Pubia. Myös LYY Speksi aloittaa älyttömän mahtavat Kieltolaki-esityksensä 19.4, ja tätä iloa kestää aina 29.4 asti, joten varmasti kerkeää itse kukin paikan päälle nauttimaan huikeasta show'sta.

Muutenkin Vappu pitää sisällään kattavan ohjelmiston, johon kuuluu muun muassa sitsejä, urheilua, kirppistä, sekä kaikenlaisia bileitä käytännössä joka päivälle. Tylsää ei siis tule missään nimessä kellään olemaan! Lapikas on myös menossa mukana, ja kannattaakin painaa korvan taakse perjantai 28.4, kun Halfmoon aukaisee ovensa jo kuudelta päivätansseja varten. Tällöin ohjelmassa on eeppinen pubivisa, ja koska sekä Metallica, Rolling Stones, ja Coldplay olivat jo buukattuja muualle, saatiin heistä heti seuraavan kaliberin tapaus tanssittamaan kansaa, kuka muu muka kuin JKT.

Vappuna kannattaakin muistaa pitää haalarit aina käden ulottuvilla, sillä eteen voi monesti tulla tilanteita jopa kesken koulupäivän, joissa kyseinen varustus on melkoisen välttämätön. Lisäksi nesteytys on syytä pitää kunnossa, ja tarkoitan tällä nimenomaan myös sitä, että nauttikaa välillä alkoholitonta juotavaa koska vapun tanhuissa tämä tuppaa monesti unohtumaan. Lisäksi miettikää tarkoin pukeutuminen! Parin viinilasin jälkeen kehossa voi olla miellyttävä lämpö, mutta Rovaniemen Vappu ei välttämättä pidä vielä sisällään t-paita kelejä. Lisäksi muistakaa pitää mielettömän hauskaa itse kukin!