Vintern Dagarna 17.2.-19.2.

17.01.2017

Hu-hu-hu-HUIKEAA! Opettajaksi opiskelevien vuoden kohokohta rantautuu tänä vuonna itään eli Zavonlinnaan, joka ottaa homman haltuun teemalla Nevö foget! Luvassa mielentöntä bailumeisseliä, huikeaa programmea sekä reilu parituhatta opiskelijaa. Ei mikkään ihan pikkutsydeemit! Mikä siis on hommelin nimi?


Party like it is 1947


Niin kuin otsikko antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa, niin Talvipäiviä (lyhyemmin TP) on järjestetty jo 70 vuoden ajan katkeamattomasti. Voidaan puhua pitkistä perinteistä! Saadaksemme tätä hieman mittakaavaan niin...


Vuonna 1947 Toisesta maailmansodasta oli kulunut vasta kaksi vuotta


Vuonna 1947 Suomen suurin ikäluokka syntyi


Vuonna 1947 meikäläisen mummo oli hieman yli kymmenen


Alkuaikoina tapahtumassa pääpaino oli kulttuuri- ja urheiluaiheisessa kilvoittelussa. Sittemmin Talvipäivistä on muodostunut yksi suurimmista opiskelijatapahtumista, joka kerää tajuttoman kasan kansankynttilöitä yhteen kaupunkiin.


No mitä me niiku siel oikeen tehtäis?


Lähinnä vaan kaikista siisteimpiä juttuja, joita voi tehdä koko opiskeluaikana! Ohjelmaan on taottu timanttisia kilpailuja kuten lautapelejä, silitysrautacurlingia sekä tietysti tiukka vääntö hankifutiksen kuninkuudesta. Tänä vuonna valtikan ottaa LAPIKAS, eiks vaan jengi?


Eipä hättää, jos kilpailu ei oo just se teikäläisen pala kakkua. Perinteitä kunnioittaen Talvipäiviltä löytyy approilua (kahvila-appro ja TP -appro) sekä päivätanssit, jossa voi päästää lantionsa vapaaksi ja heittäytyä musiikin vietäväksi. Tai perinteiseen suomalaiseen tapaan seistä tanssilattian reunalla ja notkuttaa päätään musan tahtiin. Omana lempparina on Olavinlinnan Pimeä kierros, jota tuskin koskaan muulloin pääsee testaamaan! Käy tsekkaamassa koko ohjelma tästä.


Tapahtuma tarjoaa myös iha oikeeta livemussaa, ja voin sanoa, että esiintyjälista on kattava. Timanttisen kropan omaava Musta Barbaari hyökkää mestoille Prinssi Jusufin kanssa, Lopetusministeriö näyttää, miten opiskelijat rokkaa yhessä. Ellinoora on varma, että jokainen voi olla Leijonakuningas eikä pääesiintyjällä Softenginellä ole todellakaan pehmeä meno lavalla! Ja jos et tiiä, keitä nämä tyypit on, niin Youtube auttaa varmasti asiaan!


Kandeeks mun niiku sit lähtee?


Kyllä.


Talvipäivät tarjoavat huikean ohjelman lisäksi kasan samanhenkistä porukkaa. Kun 2000 opeopiskelijaa kokoontuu yhteen, niin meno on mitä parhain. Nyt sulla on mahis saada uusia kavereita, joiden kanssa jonakin päivänä saatat työskennellä. Eli kannattaa verkostoitua, parempaa tilannetta siihen ei oikeastaan ole. Niiku ihan oikeasti, parempaa tilaisuutta ei ole. Ilmottaudu jo!


Kyytiin ja menoksi!


Hui hait hapeli! Eletään vikoja hetkiä ku Talvipäiville voi ilmottautua, koska viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.1. Nyt kipinkapin jokainen ilmoittautumaan TP:lle. (PSSST... Jos et oo vielä SOOLin jäsen, niin tee sekin, koska saat rannekkeen halvemmalla ja jäsenenä on muitakin etuja!) Ilmottautumiset tehään Talvipäivien sivuston kautta, joten ei muuta ku nettiin ja menoksi! Alta voit vielä fiilistellä jo matkaa teemabiisin tahtiin!