KANSAINVÄLISYYS-VASTAAVA

Kansainvälisyysvastaava huolehtii, että kansainväliset opiskelijat voivat tuntea olonsa tervetulleeksi mukaan Lapikkaan toimintaan. Esimerkiksi kaksikielinen viestintä on kv-vastaavan heiniä, jota Sami onkin tänä hallituskautenaan pyrkinyt lisäämään. Kv-vastaavana pääsee kehittämään omia kansainvälisiä taitojaan, koska kv-jaoston työkielenä toimii useimmiten englanti. Kielitaidon ei tarvitse tietenkään olla täydellistä.

Käytännössä: Kv-vastaava osallistuu kv-jaoston kokouksiin keskustelemaan kansainvälisyysasioista yhdessä muiden ainejärjestöjen kv-vastaavien kanssa ja pyrkii lisäämään Lapikkaan kansainvälisyyttä mm. viestinnässä. Kv-jaoston kokouksista kv-vastaava tuo muiden ainejärjestöjen kuulumisia omalle ainejärjestölle.

Parasta kansainvälisyysvastaavan pestissä?

Sami: Kansainvälisyysvastaavana parasta on uusiin ihmisiin tutustuminen! Voit tutustuttaa vaihto-oppilaita suomalaiseen kulttuuriin juuri sillä tavalla kuin haluat, sillä he ovat aktiivisia ja innokkaita tutustumaan uuteen - etenkin Lappiin. Samalla pääset tutustumaan heidän kulttuureihin, mikä on erittäin mielenkiintoista. Olemalla aktiivinen, voin luvata, että tulette yhdessä saamaan unohtumattomia muistoja sekä solmimaan ystävyyssuhteita loppuelämäksi!