KULTTUURIVASTAAVA

Hallituksen kulttuurivastaavan tehtäviin kuuluu kaikki opiskelijakulttuuriin liittyvät asiat. Käytännössä tämä tarkoittaa tapahtumien organisointia, suunnittelua ja järjestämistä. Kulttuurivastaavat tekevät läheistä yhteistyötä LYYn, muun hallituksen ja muiden ainejärjestöjen kulttuurivastaavien kanssa. Nykyisenä hallituskautena tapahtumien parissa ja niiden järjestämisessä ovat hyörineet kulttuurivastaavat Emma, Erika, Teo ja Roosa.

Käytännössä: Kulttuurivastaava istuu vapaa-ajan jaoston sekä hallituksen kokouksissa. Vapaa-jaoston kokouksissa jaetaan oman ainejärjestön kuulumisia ja ilmoitetaan tulevia tapahtumia, joita oma ainejärjestö on suunnitellut järjestää.  Kulttuurivastaavan tärkein tehtävä on suunnitella, ideoida ja toteuttaa mitä hauskempia opiskelijatapahtumia ja samalla toimia tiedonvälittäjänä vapaa-ajantoimikunnan ja oman hallituksen välillä. Esimerkkinä tapahtumista ovat sitsien järjestäminen, joka lähtee ideoinnista, budjetoinnista, sitsipaikan valmistelusta jne. Tämän jälkeen seuraakin paras osuus: itse sitsit, josta lähes kaikki pitävät (ainakin me kulttuurivastaavat!)

Parasta kulttuurivastaavan pestissä?

Emma: Ehdottomasti tapahtumien ideointi ja toteuttaminen! Jokainen kulttuurivastaava pääsee vaikuttamaan siihen, minkälaisia tapahtumia haluaisi luoda jäsenistölle. Poikkitieteellisyys on myös suurta plussaa ja uusia kavereita saa yli ainejärjestörajojen, kun pääsee järkkäämään kaikkea kivaa yhdessä. Kulttuurivastaavana oppii vaikka ja mitä, kuten organisointia, budjetointia, viestintää, sekä tiimityöskentelytaitoja.

Erika: Kulttuurivastaavan roolissa parasta on päästä suunnitteleen erilaisia tapahtumia. Oppii arvostaa tapahtumia ihan eri tavalla, kun näkee mitä kaikkea se vaatii. Oma luovuus pääsee kukkimaan myös ihan eri tavalla tässä hommassa🤪

Teo: Kulttuurivastaavana parasta on pestin monipuolisuus. Tapahtumien ideointi ja itse järjestäminen on mukavaa puuhaa, jossa luovuuttaan pääsee käyttämään ja keksimään jopa ennennäkemättömiä uusia tapahtumiakonsepteja opiskelijayhteisölle.

Roosa: Pääsee suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia sekä verkostoitumaan niissä helposti. Myös vastuun ottaminen Half Moonin yhteistyöhenkilönä on ollut mukavaa.