PUHEENJOHTAJISTO

Puheenjohtaja

Hallituksen puheenjohtajan hommiin kuuluu toiminnan ylläpitäminen, kokousten johtaminen, tehtävien delegoiminen ja Lapikkaan edustaminen erinäisissä tilanteissa. Puheenjohtaja on tietyssä mielessä hallituksen keulakuva ja siksi hänen onkin oltava selvillä kaikesta siitä mitä ainejärjestössä itsessään, ylioppilaskunnassa ja muulla hallituksella on meneillään. PJ tekee läheistä yhteistyötä hallituksen varapuheenjohtajan ja talousvastaavan kanssa sekä LYYn muiden ainejärjestöjen puheenjohtajistojen kanssa. Tänä vuonna Lapikkaan puheenjohtajana on toiminut Valtteri.

Käytännössä: PJ lähettää kokouskutsuja noin kerran kuussa, vastailee mitä erilaisimpiin kysymyksiin, pamauttelee kokouksissa vasaralla asiat hyväksytyiksi, seuraa hallituksen ja ylioppilaskunnan eri WhatsApp/Telegram-ryhmiä, vastailee yleisiin sähköpostitiedosteluihin (ja liittää "puheenjohtaja, Lapikas ry" jokaisen sähköpostin perään, koska kuulostaa hienolta ja viralliselta :D) sekä tarvittaessa jeesaa eri pestien toiminnassa. 

Parasta puheenjohtajan pestissä?

Valtteri: Puheenjohtajan pestissä antoisinta on ollut ehdottomasti verkostoituminen syvemmin ainejärjestökentällä paikallisesti, mutta myös valtakunnallisestikin. Puheenjohtajistossa on ollut helppoa saada mahdollisuuksia vaikuttaa ainejärjestön toimintaan nyt ja tulevaisuudessa. On päässyt vaikuttamaan erilaisiin päätöksiin tai vaikka järjestettäviin tapahtumiin, mutta myöskin siihen, miten hallituksessa on toimittu. Puheenjohtajistossa toimiminen kehittää omia vuorovaikutustaitoja ja organisointikykyä. Ylivoimaisesti parasta on kuitenkin ne hetket, kun näkee kokouksissa päätettyjen asioiden tapahtuvan konkreettisesti. 


Varapuheenjohtaja

Hallituksen varapuheenjohtajana on toiminut tänä hallituskautena Elina, joka on toiminut puheenjohtajan oikeana kätenä. Varapuheenjohtaja tuuraa puheenjohtajaa tarvittaessa hallituksen kokouksissa, mikäli puheenjohtaja on estynyt saapumaan paikalle. Varapuheenjohtajan tärkeimpänä vastuuna järjestää vuosijuhlat ja sillis yhdessä vuosijuhlatoimikunnan kanssa.

Käytännössä: Varapuheenjohtaja pyrkii lievittämään puheenjohtajan taakkaa ja on henkilö, jonka kanssa puheenjohtaja voi jakaa vastuuta. Varapuheenjohtaja lähettää tarvittaessa kokouskutsuja, toimii puheenjohtajan tavoin joka paikan höylänä, sekä toimii auttavana kätenä. Varapuheenjohtaja vetää myös vuosijuhlatoimikuntaa, jonka vastuulla on vuosijuhlien ja silliksen suunnittelu.

Parasta varapuheenjohtajan pestissä?

Elina: Varapuheenjohtajana parasta on ollut se, kun on päässyt näkemään Lapikkaan toimintaa hieman eri vinkkelistä aiempaan hallitusvuoteen nähden. Vpj:nä olen päässyt haastamaan itseäni ja tekemään monenlaisia hommia laidasta laitaan aina kokouksien vetämisestä vujujen järjestämiseen. Pestissä on saanut toimia myös tosi oma-aloitteisesti, mikä on ollut kivaa!