VIESTINTÄVASTAAVA

Viestintävastaavan pestiin kuuluu monipuoliset tehtävät Lapikkaan viestinnän saralla. Tänä vuonna viestintävastaava on ottanut päävastuun viestinnän aikatauluttamisesta ja suunnittelusta, sillä Lapikkaan viestintää on ollut pyörittämässä yhteensä neljän hallituslaisen tiimi. Viestinnän puolella arkea rytmittää Lapikaspostin lähettäminen jäsenistölle sekä sosiaalisen median kanavissa tiedottaminen. Viestintävastaavana pääset hyödyntämään pulppuavaa runosuontasi tarvittaessa tapahtumaviestinnän parissa tai visuaalista silmääsi grafiikoita väsätessäsi - tai vaikka molempia! Lisäksi pestiin kuuluu näiden Lapikkaan upeiden verkkosivujen ajan tasalla pitäminen ja päivittäminen.

Tänä vuonna Lapikkaalla on hyörinyt yksi viestintävastaava, Emma. Jokainen hallituslainen pääsee toki harjoittamaan viestintää somen parissa, mutta viestintävastaavalla on velvollisuus vastata esimerkiksi Instagramin tai Facebookin puolella tulleisiin yksityisviesteihin.

Parasta viestintävastaavan pestissä?

Emma: Parasta viestintävastaavan pestissä on itsensä toteuttaminen ja oman käden jäljen näkyminen Lapikkaan sosiaalisen median kanavilla. Eniten olen tykännyt grafiikoiden tekemisestä tapahtumiin ja haalarimerkkeihin, sekä verkkosivujen päivittelystä. Viestintävastaavana olen saanut myös "johtaa" meidän sometiimiä, joka on ollut opettavaista ja antoisaa. Pestissä on oppinut paljon organisoinnista, aikatauluttamisesta, tiimin johtamisesta, sekä erilaisten työkalujen käyttämisestä mm. Canva ja Webnode.